Що приготувати з картоплі швидко і смачно? Деруни - звична справа для всіх українських господинь.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВ Україні деруни настільки популярні, що кожного року в Коростені проходить фестиваль, присвячений цій страві. Є безліч способів приготування картопляних оладок і способів їх подачі. Ми пропонуємо один із них - просто із "бабусиної скрині".
За цим рецептом деруни вийдуть досить пишними, вони добре триматимуть форму, а головне - відірвати ваших домашніх від них буде важко.
Інгредієнти
1 кг картоплі
1-2 ст. ложки сметани
2 цибулини
2 яйця
1,5 ст. л. крохмалю
сіль і перець на свій смак
рослинна олія для смаження
Приготування
Третю частину картоплі зваріть, як на пюре. Іншу натріть на дрібній тертці.
Натерту картоплю необхідно відтиснути через марлю, щоб позбутися від зайвої вологи.
Додайте в неї натерту на тій же тертці цибулю, посоліть та поперчіть.
Яйця розділіть на жовтки і білки. Збийте білки та жовтки окремо.
Змішайте разом терту картоплю і пюре, крохмаль, сметану і збиті яйця.
Добре вимісити картопляне тісто. Надайте йому форму круглої котлетки та смажте у великій кількості олії. Вона повинно доходити до середини дерунів. Перевертайте, коли низ прожариться, двома вилками.
Можна урізноманітнити рецепт начинками з грибів з цибулею, сиру із зеленню, яєць і зеленої цибулі. А замість борошна спробувати додати манку. Вона дає пишність.
На стіл подавайте гарячими зі сметаною або домашнім соусом.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав,