Сало вважається однією з центральних страв української гастрономічної культури. Однак його необхідно ще й вміти правильно засолити. Знай.ua пропонує рецепт приготування солоного сала з часником та спеціями на основі матеріалів телеграм-каналу "Чоловіча кухня".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
Сало 1 кг
Часник
Лавровий лист 20 шт
Паприка сушена 1 ст. ложка
Сушений часник 1 ст. ложка
Перець чилі 20 г
Перець чорний горошок 1 ст. ложка
Сіль 5 ст. ложок
Приготування:
Часник очистити від лушпиння і натерти на тертці або пропустити через прес.
Сало миємо і сушимо. Після чого його потрібно нарізати на шматки завдовжки близько десяти сантиметрів і шириною близько шести - семи.
Рясно обмащуємо кожен шматочок сала сіллю, спеціями і пропущеним через прес часник. Сухий перець чилі за відсутності можна замінити свіжим тільки його потрібно буде дрібно порубати або також як часник пропустити через прес. Перець горошком можна замінити чорним меленим. Не забуваємо гарненько приправити надрізи. Після чого в кожен надріз вкладаємо по лавровому листочку. Збираємо сало в спеціях назад в цілісний шматочок і обкладає з усіх боків лавровими листами.
Акуратно загортаємо сало зі спеціями у пластиковий пакет, кожен шматочок в окремий. І відправляємо "солитися" в холодильник днів на 5— 6. Після чого готове сало потрібно перекласти в морозильну камеру.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав,