Приготування святкового столу інколи викликає дуже багато хвилювання і стресу. Виникає безліч запитань: Що приготувати, щоб це не було банально і звично? Що приготувати, щоб це не вбило сімейний бюджет? Пропонуємо вам ідею маленького святкового столу, який складається із закуски і основної страви. Перевагою такого вибору є те, що велику кількість процесів можна приготувати не перед подачею гостей, обидві страви гарячі і ситні. Мінусом такої комбінації є відсутність салату з свіжих овочів. Отже, для святкового столу на 4 людини з двох страв вам потрібно:
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
(Дисклеймер: при складанні меню враховувалися ціни з магазину “Ашан”. Деякі товари (наприклад, сир) був зі знижкою. Цілком можливо, що ви можете знизити цінник цих страв).
- Молоко 1 л 27 грн
- Яйця 2 шт 5 грн
- Печериці 30 грн
- Цибуля зелена 11 грн
- Сир 150 г 34 грн
- Кабачки 1 кг 19 грн
- Яловичий фарш 300-500 г 65 грн
- Цибуля 3.90 грн
(Сіль, перець, мускатний горіх, борошно, олія і масло не враховувалися, бо передбачається, що ці інгредієнти можна знайти у кожному господарстві).
Закуска - Гриби в мішечках з млинців
Приготуйте млинці за тим рецептом, який вам подобається. (В кошторисі на млинці закладено молоко, яйця, борошно і олія).
На пательні розігрійте соняшникову олію і посмажте печериці, перед цим помиті, почищені і покришені.
Посоліть, поперчіть і потушіть.
Викладіть трохи готових грибів на центр млинця, сформуйте мішечок. Використайте зелену цибулю, щоб зав'язати мішечок.
Ваша закуска готова!
Основна страва - Лазанья з кабачків
Візьміть 2-3 кабачки, почистіть, наріжте тоненькими довгими пластинами. Посоліть кожну пластинку і посмажте на гарячій пательні, декілька хвилин з кожного боку. Відкладіть.
З борошна і молока, які у вас залишилися після приготування млинці приготуємо соус Бешамель:
у глибокій каструлі розтопіть 80 г масла
висипте туди 80 г борошна
змішайте ці інгредієнти, у вас вийде жовта маса, помішуйте і смажте близько 3 хв
до каструлі налийте усе молоко, що залишилося. Вливайте тонкою цівкою, постійно помішуйте.
Зробіть середній вогонь, постійно періодично помішуйте. Коли ваш соус загустіє дайте солі і мелений мускатний горіх.
Соус готовий!
На великій пательні розігрійте олію, посмажте дрібно порізану цибулину.
Викладіть фарш і розбийте усі грудочки.
Посоліть, поперчіть. Чим довше ви тушкуватимете фарш, тим краще.
На низ форми викладіть скибки кабачка.
Викладіть фарш, покрийте його соусом.
Знову скибки кабачка, фарш, соус і т.д.
Майте на увазі, що соус покриватиме верхній шар кабачків, тоді як фарш - ні. Тобто, останній етап - кабачки, соус.
Засипте це тертим сиром. (Ми в кошторисі рахували 150 г сиру - це така кількість, що може дозволити вам класти сир і всередину лазаньї, якщо ви маєте таке бажання).
Накрийте фольгою і поставте у попередньо розігріту духовку на 180 градусів десь на 40-50 хвилин. Чудовою ідеєю буде зняти фольгу за хвилин 10-15 до кінця, щоб створити рум'яну кірку з сиру.
Ваша основна страва готова!
На приготування цих страв ви витратили: 195 грн.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як приготувати
Також "Знай.ua" писав,