Рецепт приготування м'яких і ніжних пиріжків на кефірі стане вам у пригоді не один раз.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТісто, приготовлене за цим рецептом, виходить слухняним, з ним приємно працювати. А те, що воно нейтральне на смак, дозволяє використовувати будь-яку начинку і солону, і солодку.
Самі пиріжки виходять неймовірно м'якими, справді "як пух" і довго не черствіють.
Інгредієнти:
Мука пшенична - 500 г
Дріжджі швидкодійні - 7-10 г
Рослинна олія - 125 г (0,5 склянки)
Кефір - 250 мл (1 склянка)
Сіль - 1 ч. л.
Цукор - 1 ст. л.
Начинка - на свій смак
Приготування
Просійте борошно. Додайте швидкодійні дріжджі (7-10 грамів, залежно від рекомендації виробника). Добре все перемішайте.
З'єднайте рослинну олію і кефір і підігрійте до температури 36-38 градусів.
Додайте цукор і сіль. Змішайте компоненти до розчинення солі та цукру.
Додайте суміш рідких компонентів до сухих.
Змішайте компоненти, обімніть і поступово сформуйте тісто в кулю. Перемістіть тісто на робочу поверхню і вимісити 8-10 хвилин.
Потім прикрийте тісто рушником і залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
Вистояне тісто обімніть і розділіть на порції.
Розрівняйте кожну порцію тіста до товщини приблизно 0.5 сантиметри. Додайте начинку за своїм смаком.
Ретельно защипніть краї тіста і надайте пиріжку бажану форму.
Помістіть підготовлені пиріжки на деко, застелене папером для запікання, швом вниз.
Прикрийте рушником і залиште на 10 хвилин, для того, щоб тісто ще трохи піднялося.
Потім змастіть пиріжки яєчним жовтком і за бажанням присипте насінням кунжуту.
Помістіть в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 15-20 хвилин до золотистого кольору.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо як приготувати апетитну кашу з грибами
Як повідомляв портал Знай.ua, пшоняна каша з гарбузом на молоці - смак дитинства та осені в одній тарілці
Також Знай.ua писав,