Полтавський борщ з галушками - це, мабуть, найбільш відома, традиційна страва української кухні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Рецептом наваристого, поживного, густого борщу з галушками поділився сайт "
Інгредієнти:
- Вода - 5 л;
- М'ясо птиці домашньої - 1 кг;
- Велика головка капусти білокачанної - 1/3;
- Буряк великий - 1 штука;
- Морква - 1 штука;
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки;
- Корінь петрушки - половина;
- Картоплини - 5 штук;
- Часник - головка або по пів зубчика на тарілку;
- Масло вершкове - 70 г;
- Паста томатна - 5 ст. ложок;
- Оцет столовий - 3 ч. ложки;
- Листок лавровий - 4 штуки;
- Перець мелений чорний - на кінці ножа;
- Перець запашний - 5 горошин;
- Зелень петрушки і кропу - на свій смак;
- Сметана - на свій смак;
Для галушок:
- Борошно гречане - пів склянки;
- Яйця - 1 штука;
- Окріп - 1/5 склянки.
Приготування
Процес приготування борщу:
Зваріть бульйон з м'яса птиці. Ретельно помийте буряк, очистіть його. Шкірочки залийте холодною водою з чайною ложкою оцту і посоліть. Поставте все на плиту, доведіть відвар з бурякових очисток до кипіння. Коли він почне закипати, зніміть і залиште для настоювання.
Наріжте тоненькою соломкою почищений буряк. Тепер посоліть, збризніть оцтом для збереження кольору, додайте мелений перець і протушкуйте в сотейнику без кришки до м'якості. Тоді додайте до нього томатну пасту.
Спасеруйте на вершковому маслі нарізані соломкою цибулину, корінь петрушки, моркву. Бульйон процідіть, покладіть в нього картоплю, порізану брусочками, нашатковану капусту, а через 15 хв - відправте спасеровані овочі та буряк.
Галушки потрібно кидати в каструлю через 5 хв після овочів. Слідом за галушками - лавровий лист і горошини перцю. А через 7 хв після галушок треба заправити борщ товченим часником, буряковим настоєм, звареним зі шкірок буряка. Щоб борщ дійшов до повної готовності - залиште його настоятися на плиті 20-30 хв.
Процес приготування галушок:
Закип'ятити воду, налити 1/5 склянки окропу в мисочку і маленькими порціями, поступово додавати в нього необхідну кількість борошна. Робити це потрібно швидко, ретельно все розмішуючи, щоб не утворювалися грудочки.
Продовжуючи безперервно його розмішувати, додайте збите яйце. Консистенція готового тіста повинна нагадувати густу сметану. Якщо воно занадто круте, то трохи розбавте його водою. Далі набирайте тісто чайною ложкою і опускайте в киплячу підсолену воду.
Варити галушки необхідно хвилин за 6-7 до закінчення варіння борщу. Готовність галушок визначають по моменту їх спливання на поверхню води - можна перекладати їх в борщ. При подачі до столу необхідно покласти в тарілку з борщем сметану та дрібно посічену зелень.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,