Приготувати хрусткі та апетитні деруни з картоплі простіше простого. Щобільше, у випадку цих оладок можна нескінченно експериментувати.

Читайте Знай в Google News!

Три найкращих способи приготування дивовижних дерунів, які точно прийдуться вам до душі, пропонує сайт "Світ цікавого". До дерунів вони радять додавати моркву, гарбуз, кабачки і навіть сир.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Деруни з шинкою, сиром і зеленню

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа Українцям дозволили не сплачувати за комунальні послуги: коли рахунки можна "заморозити" Українців попередили про три місяці без пенсії: у кого будуть проблеми з ПФУ
Показати ще
  • 300 г картоплі
  • 1 цибулина
  • 100 г шинки
  • 100 г твердого сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст. л. борошна
  • 1/3 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. чорного перцю
  • кріп
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Цибулю, шинку, сиру картоплю і сир натерти на великій тертці. Додати яйце і подрібнений кріп. Посолити, поперчити до смаку і добре перемішати.

Тепер додаємо борошно і вимішуємо до однорідної маси. Викладаємо масу на сковороду за допомогою ложки і обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Деруни з картоплі, кабачка і яблука

Інгредієнти:

  • 2 кабачки
  • 1 яблуко
  • 1 яйце
  • 4 ст. л. манної крупи
  • 1 ч. л. приправи
  • 2 щіпки солі
  • 4 картоплі
  • рослинна олія для смаження

Приготування:

Яблуко, кабачки, картоплю чистимо і натираємо на тертці. Тепер до них додаємо манку, приправу, яйце і сіль. Смажимо в невеликій кількості масла з двох сторін.

Деруни з яблуком і томатним соусом, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko
Деруни з яблуком і томатним соусом, скріншот: YouTube / Ievgen Klopotenko

Деруни з гарбуза

Інгредієнти:

  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 2 яйця
  • 4 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. петрушки
  • рослинна олія для смаження
  • сіль
  • мелений чорний перець
  • кунжут
  • 1 жменя гарбузового насіння
  • гарбуз

Приготування:

М'якуш гарбуза натираємо на тертці. Ріжемо цибулю на великі шматки і разом з часником подрібнюємо або пропускаємо через прес. Овочі з'єднуємо і додаємо посічену петрушку, яйця, борошно, сіль і мелений чорний перець на свій смак.

Добре перемішуємо і за допомогою столової ложки викладаємо отриману масу на сковороду, формуючи невеликі оладки. Смажимо на середньому вогні з двох сторін до рум'яної скоринки. При подачі посипаємо деруни гарбузовим насінням і кунжутом.

Деруни з гарбуза, фото: кадр з відео
Деруни з гарбуза, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів