Коньяк на чорносливі хороша альтернатива дорогим і не завжди якісним напоям з магазину. Спробуйте його приготувати хоч раз, і більше не захочете купувати.

Читайте Знай в Google News!

Рецептом домашнього коньяку з чорносливу поділився сайт "Зі смаком".

Інгредієнти:

  • Горілка - 1 л
  • Чорнослив - 30-50 г
  • Цукор - 2-3 ч. л.
  • Ванільний екстракт - на свій смак

Коньяк з чорносливу, фото: кадр з відео
Коньяк з чорносливу, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Приготування:

У скляну банку залийте якісну горілку або самогон. Додайте туди чорнослив і цукор. За бажанням можна додати кілька крапель ванільного екстракту.

Банку закрийте кришкою і помістіть в темне приміщення, без доступу сонячних променів. Настоюйте його мінімум 40 днів при температурі не нижче 14 градусів. Перед вживанням обов'язково профільтруйте - для цього можна у горлечко помістити вату, загорнуту в шар марлі.

В результаті вийде приємний, солодкуватий напій світло-коричневого кольору з чарівним ванільним ароматом. А чорнослив заглушить спиртові нотки. В настоянку можна додати не тільки ваніль, але і гвоздику або навіть шоколад.

Коньяк з чорносливу, фото: кадр з відео
Коньяк з чорносливу, фото: кадр з відео

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів