Кулінарний експерт, суддя кулінарного реаліті-шоу "МастерШеф" Тетяна Литвинова поділилася унікальним рецептом лазаньї.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти для лазаньї:
- Паста (розрахунок на 3 лазаньї)
- Яйця - 3 шт.
- Шпинат - 100 г.
- Борошно пшеничне - 250 г.
- Борошно Семола - 250 г.
- Олія оливкова - 1 ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Сир Моцарелла - 200 г.
- Сир Пармезан - 70 г.
- Баклажани печені - 300 г.
Соус "Болоньєзе": (на 2 лазаньї)
- М'ясо - 400 г.
- Цибуля ріпчаста - 150 г.
- Помідори - 1 кг.
- Масло Гжи - 1ст. л.
- Сіль - 0,5 ч. л.
- Перець чорний - 0, 5 ч. л.
- Чебрець - 1 гілочка.
- Часник - 2 зуб.
- Перець гострий - 0,5 шт.
Соус "Бешамель": (на 1 лазанью)
- Молоко - 700 г.
- Масло вершкове - 70 г.
- Борошно пшеничне - 70 г.
- Горіх мускатний - 1 щіпка.
- Сіль - 0,5 ч. л.
Приготування:
Наріжте овочі і зробіть фарш, а потім оберніть харчовою плівкою і залиште на деякий час.
Для приготування соусу "Бешамель" змішайте масло, борошно, молоко, починайте заварювати суміш, постійно помішуючи. Обов'язково потрібно посолити і додати мускатний горіх.
Щоб зробити соус "Болоньєзе", необхідно обсмажити овочі на маслі Гхі. Потім додайте до овочів м'ясо, а згодом - помідори.
Розкачайте листи пасти для лазаньї, підсипаючи борошном. Листи повинні бути тонкими. Прикладіть готові листи до форми і наріжте відповідно до її розмірів. Для того, щоб листи тіста не підсихали накрийте їх харчовою плівкою.
На дно форми налийте соус "Болоньєзе", зверху застеліть листами пасти, знову "Болоньєзе", далі викладіть баклажани і зверху соус "Бешамель" і пармезан. Далі новий шар пасти і все повторюємо.
Верх страви повинен бути покритий моцарелою і пармезаном. Запікайте лазанью в духовці при 180С протягом 30-40 хв. Після приготування дайте трохи охолонути.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,