Вафлі є улюбленим десертом дітей і багатьох дорослих. Однак, щоб зберегти здоров'я, краще їх взагалі не купувати, а приготувати в домашніх умовах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Про шкоду готових магазинних вафель пише телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".
За словами фахівців, у магазинних вафлях міститься пекельна суміш цукру і жиру. А цукор в поєднанні з жирами сильно згущує кров. Це своєю чергою є прямим шляхом до хвороб серця та тромбозу.
Вибираючи вафлі, обов'язково читайте їх склад. Продукт, який містить гідрогенізований жир, краще не купувати. Фруктові вафлі менш шкідливі, але тут слід зважати на їхню калорійність. У вафлях з трансжирами - 520 кілокалорій, у фруктових – 330.
Заради економії виробники в начинку кладуть дешеву пальмову олію. Такі вафлі легко розтираються пальцями в жирну липку крихту. А якщо заощадити на обробці пальмової олії, то воно перетворюється в суцільний маргарин і трансжири. Такий продукт завжди відчувається на язику.
Загалом через вміст шкідливих інгредієнтів вафлі стають небезпечнішими, ніж картопля-фрі. Наприклад, у 100 грамах смаженої у фритюрі картоплі – 330 ккал.
А в 100 грамах вафель - це три стандартних шматочки – понад 500 ккал. З таким самим успіхом можна з'їсти пів склянки майонезу.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,