Напевне, у кожного крім класичного способу приготування вінегрету є свій коронний рецепт. У хід йдуть оселедці, тюлька, білі гриби і квашена капуста.

Читайте Знай в Google News!

Шеф-кухар Андрій Величко на своїй сторінці у Фейсбуці поділився способами урізноманітнити класичний вінегрет.

Порада №1 Овочі

Андрій Величко радить запікати овочі для приготування салату. Адже це посилить їхній смак. Запікати шеф-кухар радить з ароматними травами, з часником або гілочкою розмарину, збризнувши маслом або загорнувши у фольгу.

Популярні новини зараз

Львівські маршрутники з'їхали з глузду: мінус 50 гривень

Томна Ані Лорак показала, як розслабляється на ліжку, ці форми затьмарять голлівудських зірок

Головне за неділю, 22 листопада: скандал у ПриватБанку, дивна заборона поліції і Цимбалюк гоцав голяка на "Танцях з зірками"

Владзьо розкрив правду про долю "Вар'яти-шоу" без Притули: "Роз'їхалися по домівках"

Показати ще

Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew
Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew

"До цього відварювали? Спробуйте новий смак все тих же овочів. Солодше запеченої моркви і буряка складно знайти овочів. При цьому не забувайте, що картопля готується швидше - йому достатньо 30-40 хвилин, тоді як моркви потрібно близько години, а буряку півтори години запікання. І ще, не перепікайте.", - ділиться він. Андрій Величко

У вінегрет він радить додавати мариновані, квашені та бочкові огірки, квашена капуста, кілька видів квасолі, свіжу цибулю або мариновану в оцті.

Порада №2 Не овочі.

Крім овочів, у салат можна додати також мариновані гриби, копчену скумбрію або солону тюльку, солонину або підкопчений окіст. Андрій Величко радить виходити за рамки, адже вінегрет не повинен бути нудним і дієтичним.

"Спробуйте вінегрет з опеньками і відвареним язиком. Або з копченою скумбрією і маринованою цибулею.", - пише він. Андрій Величко

Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew
Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew

Порада №3 Заправка

Для заправки салату можна приготувати суміш оцту і масла в співвідношенні 1:3. Оскільки оцет з маслом ніколи не змішати, то для отримання емульсії необхідно додати гірчицю або яєчні жовтки.

Олію можна брати на свій смак, до салату підійде будь-яка: домашня, нерафінована, оливкова, рапсова, суміш кукурудзяної і кунжутної.

"Моя порада - візьміть 2 ст. ложки смачного оцту, розмішайте в ньому сіль і перець, додайте 2 ст. ложки гірчиці, і тонкою цівкою вливайте рослинну олію, постійно помішуючи. Масла трохи більше пів склянки.", - поділився він. Андрій Величко

Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew
Вінегрет, фото: facebook.com/velichkoandrew

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів