Картопля в духовці вийде приголомшливо смачною і ароматною, якщо її запекти з обсмаженою цибулею, сиром і курячим бульйоном або грибами. Варіацій урізноманітнити звичну страву існує безліч. Спробуйте найкращі з них.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Запечена картопля з грибами у вершках
Інгредієнти:
- Картопля - 500 г
- Шампіньйони - 200 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Вершки 15% - 200 мл
- Сир твердий - 100 г
- Олія рослинна - 20 мл
- Сіль - на свій смак
- Перець чорний мелений - на свій смак
Приготування:
Печериці нарізаємо великими частинками і обсмажуємо на пісній олії протягом кількох хвилин. Цибулю нарізаємо соломкою і додаємо до грибів. Перемішуємо, солимо і перчимо. Смажимо гриби з цибулею ще протягом 3-4 хвилин.
Очищені картоплини нарізаємо тонкими пластинами приблизно по 3 мм. Укладаємо картоплю в промаслену форму для запікання. Деякі шари посипаємо сіллю з перцем. Зверху викладаємо смажені гриби з цибулею. Заливаємо картоплю з грибами гарячими вершками.
Форму з картоплею і грибами накриваємо фольгою, ставимо на деко у розпечену до 190 градусів духовку. Запікаємо близько 30-40 хвилин. Коли картопля стане м'якою, дістаємо форму з духовки і знімаємо фольгу. Додаємо шматочки твердого сиру - його також можна натерти. Повертаємо картоплю з грибами в духовку на 5-10 хвилин.
Запечена картопля за рецептом Джеймі Олівера
Інгредієнти:
- Велика червона картопля - 4 шт.
- Оливкова олія
- Гілочки розмарину - 3 шт.
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - на свій смак
Приготування:
Скибочки картоплі помістити у злегка підсолену воду і довести до кипіння. Варити картоплю близько 5 хвилин. Злити воду за допомогою друшляка і дати стекти воді. Розігріти духовку до 180º C.
Налити оливкову олію і покласти листя розмарину на деко, викласти картоплю. Посолити і добре перемішати. Додати зубчики часнику. Запікати в духовці близько 40 хвилин або до хрусткої скоринки.
Запечена картопля з цибулею і сиром
Інгредієнти:
- 800 грамів картоплі
- 2 шт. ріпчастої цибулі
- 150 г твердого сиру
- 1/3 склянки курячого бульйону
- 2 ст. л рослинної олії
- 1 ч. л. вершкового масла
- сушена петрушка
- мелений перець
- сіль
Приготування:
Сир натерти на середній тертці. Очищену картоплю нарізати на тонкі кружечки, посолити, поперчити, додати половину підготовленого сиру і перемішати. Очищену цибулю нарізати та обсмажити на середньому вогні 15-20 хвилин з додаванням рослинної олії.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і на дно рівним шаром викладаємо обсмажену цибулю. Кружечки картоплі з сиром розміщуємо на цибулі рядами, перекриваючи один одного. Вливаємо зверху курячий бульйон.
Посипаємо залишками сиру, накриваємо фольгою і ставимо в духовку при 200 градусах на 50 хвилин. Потім фольгу знімаємо і запікаємо ще 5-7 хвилин. Готову страву посипаємо сушеною петрушкою або свіжою зеленню на ваш вибір
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,