Смак домашнього житнього хліба, випеченого за цим нескладним рецептом, просто незрівнянний. Адже він сам ферментується і дає чудовий аромат. Скоринка готової випічки апетитно хрумтить, а вимішувати тісто довго не потрібно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Інгредієнти:
- 300 г борошна пшеничного
- 100 г муки житньої
- 300 мл води теплої
- 0,5 ч л дріжджі сухі
- 1 ч.л. солі
Приготування:
Борошно просіяти, з'єднати одразу все в глибокій мисці. Тоді перемішати, накрити миску плівкою та поставити підійматися на 16-18 год при кімнатній температурі.
Можна, наприклад, замішати тісто ввечері о 6 годині, а вранці о 10 год випікати хліб. Тісто за цей час стає ніздрястим, дихає. Потрібно його викласти на стіл, посипаний житнім борошном, обім'яти в товстий корж. Тоді скласти 3 рази, сформувати колобок і укласти на пекарський папір.
Включити духовку на 250°с, поставити в неї казанок з кришкою. Через пів години поставити разом з папером акуратно, щоб тісто не опало. Накрити кришкою. Випікати 30 хвилин, потім кришку зняти і пекти ще 20 хвилин.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,