Скоро Новий Рік, а значить, всі ми в пошуках оригінальних і смачних, бажано економних рецептів страв, які можна і на святковий стіл подати, і в будні поласувати. Telegram-канал "Кухня по-чоловічому" рекомендує рецепт ніжних і соковитих відбивних з печінки.

Печінка в помірних дозах дуже корисна для людського організму. У ній міститься маса мінеральних речовин (залізо, мідь, кальцій, цинк, натрій та ін), вітамінів (А, В, С, В6, В12 та ін), амінокислот (триптофан, лізин, метіонін), фолієва кислота і так далі. Всього лише одна порція печінки забезпечує денну і навіть місячну норму багатьох вітамінів. Ну, і крім того, печінка, як і інші субпродукти, коштує дешевше білого і червоного м'яса, тому порадує ваш гаманець серйозною економією.

Але перейдемо безпосередньо до рецепту. Що потрібно, щоб на столі виявилася порція золотистих і апетитних печінкових відбивних?

Нам знадобиться:

▫️500 г печінки,

▫️цибуля,

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

▫️два яйця,

▫️сіль, перець, борошно , росл. масло для смаження

Приготування:

1.Печінка нарізаємо на порційні шматки, відбиваємо. He солимо, щоб не виділявся сік. 2.Ріжемо цибулю і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки, трохи посолити і поперчити. Збиваємо яйця, солимо, в окрему тарілку насипаємо борошно. Кожен шматок печінки обвалюють в борошні, потім в яйці. Повторити ще раз обвалку .

3.Викладаємо печінку на сковороду c розігрітим маслом. Смажимо на сильному вогні 2 хв.перевертаємо,солимо, перчимо. Тепер зменшуємо вогонь і посипавши печінку обсмаженою цибулею і залишаємо гаситися, накривши кришкою, хвилин 5.

Приємного апетиту!

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо простий спосіб смачно нагодувати сім'ю: фаршировані печериці за 30 хвилин

Як повідомляв портал Знай.uа, проста випічка з яєць, борошна і сметани замінить печиво і пироги

Також Знай.uа писав рецепт домашньої мандаринової горілочки для тих, хто любить чистий продукт