Скоро Новий Рік, а значить, всі ми в пошуках оригінальних і смачних, бажано економних рецептів страв, які можна і на святковий стіл подати, і в будні поласувати. Telegram-канал "Кухня по-чоловічому" рекомендує рецепт ніжних і соковитих відбивних з печінки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПечінка в помірних дозах дуже корисна для людського організму. У ній міститься маса мінеральних речовин (залізо, мідь, кальцій, цинк, натрій та ін), вітамінів (А, В, С, В6, В12 та ін), амінокислот (триптофан, лізин, метіонін), фолієва кислота і так далі. Всього лише одна порція печінки забезпечує денну і навіть місячну норму багатьох вітамінів. Ну, і крім того, печінка, як і інші субпродукти, коштує дешевше білого і червоного м'яса, тому порадує ваш гаманець серйозною економією.
Але перейдемо безпосередньо до рецепту. Що потрібно, щоб на столі виявилася порція золотистих і апетитних печінкових відбивних?
Нам знадобиться:
▫️500 г печінки,
▫️цибуля,
▫️два яйця,
▫️сіль, перець, борошно , росл. масло для смаження
Приготування:
1.Печінка нарізаємо на порційні шматки, відбиваємо. He солимо, щоб не виділявся сік. 2.Ріжемо цибулю і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки, трохи посолити і поперчити. Збиваємо яйця, солимо, в окрему тарілку насипаємо борошно. Кожен шматок печінки обвалюють в борошні, потім в яйці. Повторити ще раз обвалку .
3.Викладаємо печінку на сковороду c розігрітим маслом. Смажимо на сильному вогні 2 хв.перевертаємо,солимо, перчимо. Тепер зменшуємо вогонь і посипавши печінку обсмаженою цибулею і залишаємо гаситися, накривши кришкою, хвилин 5.
Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо простий спосіб смачно нагодувати сім'ю: фаршировані печериці за 30 хвилин
Як повідомляв портал Знай.uа, проста випічка з яєць, борошна і сметани замінить печиво і пироги
Також Знай.uа писав рецепт домашньої мандаринової горілочки для тих, хто любить чистий продукт