Зловживання алкоголь - безумовно, погана звичка, яка шкодить здоров'ю. А ось вживання зрідка, та ще в розумних дозах тільки корисно для настрою і нервової системи.

До того ж, "на носі" новорічні свята. Купити горілку в магазині може кожен-цим нікого не здивуєш. А ось настоянка власного виробництва, та ще з багатим і насиченим смаком-зовсім інша справа.

Настоювання горілки на молоці, яйцях, картопляних очищеннях... звучить нерозумно і неапетитно. Однак, якщо ви спробуєте зробити це, то будете здивовані результатом. Ось три рецепта настоянок, про які вам точно ніхто не розповідав.

На молоці і яйцях

Візьміть 0,5 літра горілки, 350 мл молока, 200 грам цукру і п'ять яєчних жовтків. Відокремте жовтки від білків. Висипте цукор в молоко і збийте міксером до повного розчинення. Додайте жовтки, а потім горілку, продовжуючи збивати суміш в однорідну масу. Розлийте в пляшки і поставте в холодне місце. Дегустувати можна вже через 1-2 дні».

На очистках (настоянка а-ля Су-вид)

Берете овочеві очистки: морквяні, Бурякові, Картопляні. Запікаєте їх в духовці і, коли вони почнуть виділяти приємний аромат печених овочів, виймаєте, починаєте готувати горілку. Візьміть вакуумний пакет, налийте туди пляшку горілки, покладіть печені очищення (приблизно півкіло), щільно закрийте, позбудьтеся від повітря і кидайте пакет в каструлю з водою, температура якої протягом трьох-чотирьох годин буде підтримуватися на рівні 50 градусів. Можна також використовувати термочайник. Потім залиште пакет в недоторканному вигляді на два-три дні. Отримайте потужну, запашну, зі складним смаком настоянку".

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Яблука і фейхоа

"Відмінно підійдуть зимові яблука, які одночасно дають і природну солодкість, і кислинку, і гіркоту — це взагалі саме те. Берете літр горілки, грам 200 хороших зимових яблук, ріжете їх на четвертинки і вивантажуєте в банку так, щоб плоди були повністю покриті горілкою. Забуваєте про банк дня на три. Потім процідіть через марлю, інакше буде дуже багато каламуті, і після цього додавайте цукор, якщо потрібно.

Цікаво буде, якщо додати в горілку фейхоа. Наріжте плоди на вісім часточок: чим тонше часточка, тим більше площа зіткнення зі спиртом і тим більше смаку і аромату дістанеться горілці. Залийте часточки горілкою і так само настоюйте три доби при кімнатній температурі. 250 грам фейхоа на літр горілки — хороший розклад».

Нагадавши, Марина Боржемська показала, як готувати швидкі та корисні страви: рецепт салату і печеної риби з гарбузом

Як повідомляв портал " Знай.ua", яйця категорично не можна зберігати в холодильнику: чим це загрожує. Багато людей зберігають яйця в холодильнику, не знаючи, що їм там зовсім не місце.

Також Знай.ua писав, "Яблуко" з буряка і м'яса: рецепт яскравої закуски на Новий Рік.