Осінь - пора грибів. То ж саме час запастися ними на зиму, а також частіше готувати смачні страви для своєї сім'ї на їхній основі.

Пропонуємо спробувати цей простий у приготуванні та водночас дуже смачний грибний соус, який чудово підійде до картоплі, макаронів, будь-яких каш. Поживний і ароматний соус безсумнівно позмагається навіть з м'ясом!

Інгредієнти:

  • Білі гриби (свіжі або сушені) — 200 г свіжих (50 г сушених);
  • Молоко — 250 мл;
  • Вода — 250 мл4
  • Вершкове масло — 30 г4
  • Борошно — 30 г;
  • Сіль — 1/4 ч. л.;
  • Чорний мелений перець — дрібка;
  • Мускатний горіх — дрібка.

Гриб, скріншот із відео
Гриб, скріншот із відео

Приготування:

Насамперед гриби відваріть у підсоленій воді. Якщо для приготування ви використовуєте сушені гриби, то попередньо замочіть їх на 30 хвилин у холодній воді, а потім на стільки ж часу в молоці. Далі разом з бульйоном подрібніть блендером.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

В каструлю покладіть вершкове масло, додайте туди борошно і варіть на малому вогні 10-15 хв до кремового кольору. Тепер змішайте з грибним пюре, перемішайте і поступово додавайте гаряче молоко.

Не забувайте ретельно перемішувати після кожного вливання молока. Поступово соус густішатиме, то ж через 4-5 хв додайте сіль, перець, мускатний горіх. Коли він охолоне, то стане настільки густим, що його легко можна буде намащувати на хліб. Якщо є бажання можна додати трохи більше молока (до 100 г).

Білий гриб. Фото: скриншот Youtube
Білий гриб. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, питимемо несолодку каву і чай? Виробники цукру зіткнулися з проблемами

Як повідомляв "Знай.ua", про смажені страви доведеться забути: ціна на соняшникову олію викреслить їх з меню

Також "Знай.ua" писав, ці речі обов'язково потрібно мати вдома: як рятуватися при відключенні світла, газу та опалення