Восени всім хочеться щільніше укутатися в ковдру, засісти за перегляд улюблених фільмів і, звичайно ж, побалувати себе смакотою.

А в цей час якраз на піку сезон гарбуза, з якого можна приготувати багато всього. Наприклад, ліниві вареники, знайомі нам з дитинства.

гарбузи, фото Pxhere
гарбузи, фото Pxhere

Рецепт гарбузових лінивих вареників підказала українська фуд-блогерка Роксолана, яка розуміється на дитячому харчуванні і спеціалізується на нутріціології. Тому страва в її варіанті точно вийде не тільки смачною, а й корисною.

Складові:

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще
  • 100-120 г кисломолочного сиру
  • 60-70 г пюре готового гарбуза
  • 1 жовток
  • 1/2 банана
  • 4-5 ст/л борошна + для обкатки
  • кунжут

Спосіб приготування:

Сир, пюре гарбуза, жовток, банан добре перемішати так, щоб грудки сиру були розім'яті, додаємо борошно (додайте по 1 ст/л, вимішуючи тісто, борошна може піти менше залежно від соковитості гарбуза та величини жовтка), тісто не повинно ринути в руки. Формуємо кульки, обкатуючи в борошні.

У киплячу воду ставимо наші кульки і накриваємо кришкою, як тільки кульки спливуть, забираємо, охолоджуємо під холодною водою і змащуємо маслом, додаємо кунжут.

Гарбузові ліниві вареники - instagram.com/roksolana.harasymiv/
Гарбузові ліниві вареники - instagram.com/roksolana.harasymiv/

Раніше ми писали про те, навіщо додавати цукор у котлети, біляші та чебуреки: секрет, про який не знає багато кулінарів

Як повідомляв Знай.ua, оригінальна заправка для овочевого салату: ви надовго забудете про звичайний майонез, олію і сметану

Також портал Знай.ua писав, що рецепт корисних гарбузових сирників від Глінської з "МастерШеф": всього 5 етапів і смакота на столі