Святковий новорічний стіл важко уявити без салату "Олів'є". Його продовжують готувати з року в рік, то ж страва вже стала традиційною для багатьох українських сімей.

Попри те, що салат дуже смачний, але він вже добряче приївся. Тому пропонуємо цього року зробити виняток і спробувати дещо нове. Готується цей салат дуже просто та швидко, буквально 5 хвилин, з простих та доступних усім інгредієнтів.

Складники для приготування святкового салату:

  • 250 г шинки;
  • 1 свіжий огірок;
  • 200 г консервованої квасолі (або заздалегідь відвареної);
  • 200 г консервованої кукурудзи;
  • сіль та чорний перець – до свого смаку;
  • майонез – для заправки.
  • зубок часнику – за бажанням

Новий рік, фото pravmir
Новий рік, фото pravmir

Приготування новорічного салату:

Наріжте соломкою шинку та свіжий огірок, якщо є бажання можна нарізати маленькими кубиками. Злийте рідину з кукурудзи та квасолі. Квасолю для приготування салату можна використовувати абсолютно будь-яку – як білу, так і червону на ваш смак.

Тепер з'єднайте всі інгредієнти, посоліть їх та поперчіть до смаку. Після цього заправте салат майонезом і добре перемішайте. Ось так просто приготувати свіжий, ситний та неймовірно смачний салат для новорічного чи іншого святкового столу. Перед подачею прикрасіть його улюбленою зеленню.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові" Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

Святкування Нового року, фото ubr
Святкування Нового року, фото ubr

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами