Для багатьох святкових страв, зокрема салатів та закусок, використовуються варені яйця, які є досить смачним та корисним інгредієнтом.

Перед Новим роком та різдвяними святами багато хто вже склав святкові меню. І без варених яєць тут не обійтися, адже вони є складником більшості салатів, зокрема й традиційного олів'є. Варто також зауважити, що чим свіжіші яйця, тим важче очищається шкаралупа.

Часто їх назбирується така кількість, що стає ліньки витрачати багато часу лише на їхнє очищення. Проте цю проблему можна легко вирішити! Адже існує одна хитрість, завдяки якій, велику кількість варених яєць можна очистити дуже швидко.

варені яйця
варені яйця

Як швидко почистити яйця для святкових салатів:

Налийте у банку приблизно 1 см води. Покладіть туди яйце та закрийте щільною кришкою. Далі місткість 2-3 рази енергійно струшують, щоб яйце добре вдарилося об стінки.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Після цього відкривають банку та витягають яйце, яке на вигляд буде злегка пошарпане. Проте шкаралупа після такого струсу видаляється дуже легко.

Можливо цей спосіб вам видасться дещо складним, проте насправді очищення яєць за допомогою банки займає менше часу та зусиль. То ж скористайтеся цією хитрістю, яка є особливо актуальною напередодні свят, коли потрібно приготувати багато салатів.

Відварені яйця, скріншот з відео
Відварені яйця, скріншот з відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами