Яйця вважаються досить корисним продуктом для сніданку. Крім того, вони дуже швидко готуються, що досить зручно, якщо треба швидко поснідати й бігти на роботу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯйця часто просто готують на сковорідці, однак дієтологи застерігають від великої кількості смаженого - такі страви, а особливо їх часте споживання, не є надто корисними.
Тому радимо спробувати приготувати варену яєчню-бовтанку, яка вариться всього лиш 20 секунд. За бажанням гарячу яєчню можна подавати зі шматочками вершкового масла і помідорами.
Інгредієнти для яєшні:
- яйця — 5 шт.;
- сіль до свого смаку;
- перець чорний мелений — на смак;
- помідор (за бажанням) — 1 шт.;
- масло вершкове — 15 г;
- петрушка свіжа — 2 гілочки;
- кріп свіжий — 2 гілочки.
Приготування яєшні-бовтанки:
Покладіть вершкове масло в холодильник, адже воно нам потрібне холодним і твердим. У каструлю налийте 1,5 л води, посоліть її та поставте на нагрівання.
Тепер над мискою встановіть друшляк або сито і розбийте в нього яйця. З яєць має стекти рідка частина, а залишитися лише жовток і густий білок. Добре збийте яйця виделкою.
Після закипання води однією рукою за допомогою виделки зробіть вир, а другою — тонкою цівкою влийте збиті яйця. Накрийте каструлю кришкою і варіть яєчню-бовтанку 20 секунд. Потім вимкнути нагрівання.
Далі акуратно відкиньте вміст каструлі на друшляк. Наріжте скибочками помідор, а зелень подрібніть. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Викладіть яєшню на тарілку, поверх неї - вершкове масло. Подавайте, посипавши чорним меленим перцем і нарізаною зеленню.
Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим
Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами