Яйця вважаються досить корисним продуктом для сніданку. Крім того, вони дуже швидко готуються, що досить зручно, якщо треба швидко поснідати й бігти на роботу.

Яйця часто просто готують на сковорідці, однак дієтологи застерігають від великої кількості смаженого - такі страви, а особливо їх часте споживання, не є надто корисними.

Тому радимо спробувати приготувати варену яєчню-бовтанку, яка вариться всього лиш 20 секунд. За бажанням гарячу яєчню можна подавати зі шматочками вершкового масла і помідорами.

Інгредієнти для яєшні:

  • яйця — 5 шт.;
  • сіль до свого смаку;
  • перець чорний мелений — на смак;
  • помідор (за бажанням) — 1 шт.;
  • масло вершкове — 15 г;
  • петрушка свіжа — 2 гілочки;
  • кріп свіжий — 2 гілочки.

Яєшня-бовтанка, скріншот з відео
Яєшня-бовтанка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Вже ніхто не сховається: "Оберіг" чекає сенсаційне оновлення, про чоловіків знатимуть все Мама найважчої людини Великобританії в паніці – не може поховати 317-кілограмового сина Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки
Показати ще

Приготування яєшні-бовтанки:

Покладіть вершкове масло в холодильник, адже воно нам потрібне холодним і твердим. У каструлю налийте 1,5 л води, посоліть її та поставте на нагрівання.

Тепер над мискою встановіть друшляк або сито і розбийте в нього яйця. З яєць має стекти рідка частина, а залишитися лише жовток і густий білок. Добре збийте яйця виделкою.

Після закипання води однією рукою за допомогою виделки зробіть вир, а другою — тонкою цівкою влийте збиті яйця. Накрийте каструлю кришкою і варіть яєчню-бовтанку 20 секунд. Потім вимкнути нагрівання.

Далі акуратно відкиньте вміст каструлі на друшляк. Наріжте скибочками помідор, а зелень подрібніть. Вершкове масло наріжте дрібними кубиками. Викладіть яєшню на тарілку, поверх неї - вершкове масло. Подавайте, посипавши чорним меленим перцем і нарізаною зеленню.

Яєшня-бовтанка, скріншот з відео
Яєшня-бовтанка, скріншот з відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами