Святкова закуска з шампіньйонів готується дуже просто та є досить бюджетною Якщо є бажання шампіньйони можна замінити на інший продукт, наприклад, на ковбасні вироби чи шинку, а також різні овочі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФорму для випікання краще брати з антипригарним покриттям. Також можна просто викласти суміш на лист, вистелений папером для випічки, у формі батона.
Інгредієнти:
- Печериці – 800 г;
- Фарш курячий – 500 г;
- Цибуля – 2 шт.;
- Морква – 1 шт.;
- Яйця – 3+1шт. (Для змащування);
- Молоко (або вода) – 250 мл;
- Хліб – 6 скибочок;
- Олія вершкове – 100 г;
- Часник – 1-2 зуб.;
- Манка (або панірувальні сухарі) – 4 ст.л.;
- Зелень;
- Перець чорний;
- сіль за смаком.
Приготування:
Спершу хліб залийте молоком, зробивши з нього "кашку". Далі печериці ріжемо півкільцями, цибулю кубиками, моркву тремо на тертці.
Тепер на розігріту сковороду кладемо шматочок вершкового масла, цибулю і моркву й обсмажуємо протягом 3-4 хвилини. Далі додаємо порізані гриби й обсмажуємо до готовності грибів, додаємо сіль і перець на свій мак. Все ретельно перемішуємо і смажимо, поки вся рідина не випарується з грибів.
Окремо обжарюємо злегка фарш. Нарізаємо зелень. Змішуємо розім'ятий хліб, яйця, підсмажений фарш, сіль та перець, порізану петрушку та кріп, часник та манну крупу.
Окремо з'єднуємо обсмажені гриби з цибулею та морквою та хлібну кашку, все ретельно перемішуємо. Форму для запікання розміром 26х16, змащуємо олією, викладаємо у неї масу та розрівнюємо ложкою.
Збиваємо 1 яйце і змащуємо зверху закуску з печериць. Випікаємо протягом 40 хвилин при t 180С. Готовий рулет з печериць перевертаємо на дошку, даємо трохи охолонути й нарізаємо на шматочки.
Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим
Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами