Узвар з сухофруктів є обов'язковим напоєм на столі на Святвечір, адже є однією з 12 традиційних страв цього дня.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВодночас узвар можна готувати не тільки на різдвяні свята, а й під час сезонної застуди, адже він містить корисний вітамінний комплекс. Дотримуйтеся цих простих правил приготування узвару згідно з класичним рецептом і у вас вийде дійсно смачний і корисний напій.
Інгредієнти:
- сушені яблука (250 г),
- сушені сливи (100 г),
- сушені груші (100 г),
- родзинки (50 г),
- сушена шипшина (30 г),
- кардамон (2 шт.),
- гвоздика (4 шт.),
- лимон (кілька часточок),
- мед (за смаком),
- вода (4 л).
Приготування:
Спершу підготуйте сухофрукти, ретельно промивши яблука, груші, сливи та шипшину у теплій воді. Далі перекладіть ці інгредієнти у каструлю відповідного розміру, залийте холодною водою і поставте на маленький вогонь.
Дуже важливо: для того, щоб сухофрукти віддали свої смаки компот повинен довго закипати. Коли узвар закипить, додайте родзинки, спеції і варіть на мінімальному вогні ще протягом 7-10 хвилин.
Після цього заправте медом, додайте часточки лимона. Далі зніміть компот із сухофруктів із плити, укутайте теплим рушником і дайте настоятися. Таким простим способом смачний та корисний узвар готовий.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль