Калина є не лише одним з українських символів, але й неймовірно корисною ягодою. Щобільше варення з якої можна приготувати коли сезон закруток давно минув.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяХоча сама ягода є доволі гіркою, варення з неї виходить доволі смачне та солодке. А якщо додати ще й м'яту воно набуває особливого смаку. Ви переконаєтеся, що це саме те, що потрібно для холодних зимових вечорів.
Інгредієнти на 500 мл банку:
- 250 г калини;
- 500 г цукру;
- 1 жмут м’яти;
- 1 жмут меліси;
- 1 жмут чебрецю;
- 0,5 ч. л сухого імбиру.
Приготування варення з калини та м'яти:
Грона калини сполосніть водою та залиште нехай вони обсохнуть. Ягоди перетріть через сито. Простерилізуйте 0,5 л банку та кришку. Перекладіть калинову масу у сотейник, де будете варити варення, та всипте туди 500 г цукру і добре розмішайте.
Далі додайте 0,5 ч.л сухого імбиру й знову добре розмішайте. Після цього у варення додайте помитий чебрець, м’яту та мелісу у жмутах. Поставте сотейник на середній вогонь і проваріть протягом 1-2 хвилини. Після цього вийміть трави.
При необхідності також відділіть зайвий сік. Проте, і сік, і трави, можна додавати у чай одразу й отримати немалу насолоду від них. Тепер просто перелийте варення у банку та закатайте або закрийте (якщо будете споживати його одразу) кришкою. Зберігайте варення у холодильнику.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль