Калина є не лише одним з українських символів, але й неймовірно корисною ягодою. Щобільше варення з якої можна приготувати коли сезон закруток давно минув.

Хоча сама ягода є доволі гіркою, варення з неї виходить доволі смачне та солодке. А якщо додати ще й м'яту воно набуває особливого смаку. Ви переконаєтеся, що це саме те, що потрібно для холодних зимових вечорів.

Інгредієнти на 500 мл банку:

  • 250 г калини;
  • 500 г цукру;
  • 1 жмут м’яти;
  • 1 жмут меліси;
  • 1 жмут чебрецю;
  • 0,5 ч. л сухого імбиру.

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Приготування варення з калини та м'яти:

Грона калини сполосніть водою та залиште нехай вони обсохнуть. Ягоди перетріть через сито. Простерилізуйте 0,5 л банку та кришку. Перекладіть калинову масу у сотейник, де будете варити варення, та всипте туди 500 г цукру і добре розмішайте.

Далі додайте 0,5 ч.л сухого імбиру й знову добре розмішайте. Після цього у варення додайте помитий чебрець, м’яту та мелісу у жмутах. Поставте сотейник на середній вогонь і проваріть протягом 1-2 хвилини. Після цього вийміть трави.

Популярні новини зараз
Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків Пенсія збільшиться на 50%: українцям розповіли про лазівку у виплатах ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня
Показати ще

При необхідності також відділіть зайвий сік. Проте, і сік, і трави, можна додавати у чай одразу й отримати немалу насолоду від них. Тепер просто перелийте варення у банку та закатайте або закрийте (якщо будете споживати його одразу) кришкою. Зберігайте варення у холодильнику.

Калина, фото: кадр з відео
Калина, фото: кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль