Практично всі ми готуємо пельмені неправильно. Як виявилося, кидати щойно дістані з морозилки напівфабрикати у киплячу воду не можна. Досвідчені кухарі такий спосіб приготування називають міфом.

Зазвичай пельмені готують наступним чином, вважаючи цю справу неймовірно простою. Кип'ятять воду, дістають з морозилки пельмені й просто закидають їх у кип'яток. Але цей варіант приготування не є правильним.

Дуже імовірно, що у такому випадку ваша вечеря просто на просто розлізеться по всій каструлі. Все пояснюється банально - різниця температур. При зануренні в киплячу воду крижані пельмені починають швидко розширюватися, а в результаті лопаються та розвалюються.

Пельмені, фото: Знай.ua
Пельмені, фото: Знай.ua

Як правильно варити пельмені

Щоб розв'язати цю проблему потрібно кидати пельмені не в окріп, а просто в гарячу воду. Таким чином напівфабрикати зможуть триматися купи і страва виглядатиме набагато апетитніше після приготування.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

У випадку, якщо ви закинули пельмені у кип'яток, просто долий склянку холодної води. Завдяки цьому вам вдасться стабілізувати температуру і зберегти форму й структуру пельменів.

Також варто прислухатися й до наступної поради, завдяки якій пельмені вийдуть набагато смачнішими. Перед тим, як почати готувати пельмені, замочіть їх у воді на декілька хвилин. Тісто вбере трохи води й при варінні пельмені вже точно не лопнуть.

Готові пельмені
Готові пельмені

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль