Зазвичай ця популярна італійська страва готується з дріжджового тіста та різноманітної начинки. Проте на сьогодні існує дуже багато альтернативних варіантів її приготування.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСпробуйте наступний рецепт ідеального тіста для піци, яке точно стане вашим улюбленим. Інгредієнти для начинки обираєте свої улюблені або просто берете те, що є у холодильнику. Пропорції вказано для приготування однієї піци.
Інгредієнти для тіста:
- 110 мл води;
- 220 г борошна;
- 0,5 ч. л солі;
- 0,5 ч. л цукру;
- 1 ч. л сухих дріжджів;
- 3 ч. л олії.
Інгредієнти для соусу:
- томати у власному соку;
- готовий томатний соус з базиліком або томатна паста - 2 ст л;
- сушений базилік - 1 ч. л;
- 1 ст. л. води;
- 1 ч. л олії;
- сіль та перець на смак.
Приготування:
В окремій посудині з'єднайте всі сухі компоненти, далі додайте воду, олію і замішайте тісто. Врахуйте, що в процесі замішування тіста може знадобитися трішки більше борошна. Водночас дуже важливо не переборщити з водою, щоб тісто було не липким.
Тісто вимішувати потрібно орієнтовно протягом 10 хв до зникнення липкості. Після цього накрийте його харчовою плівкою та поставте в холодильник приблизно на 2 години або трішки довше.
Далі застеліть деко пергаментом та змастіть його невеликою кількістю олії. Викладіть тонко розкачане тісто, загорніть краї й добре закріпіть. Тепер далі додайте соус і начинку.
Випікайте піцу протягом 20-25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці поки краї не стануть рум'яними. За 5 хв до кінця посипаємо піцу сиром. Після приготування нехай трохи остигне.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль