Зазвичай ця популярна італійська страва готується з дріжджового тіста та різноманітної начинки. Проте на сьогодні існує дуже багато альтернативних варіантів її приготування.

Спробуйте наступний рецепт ідеального тіста для піци, яке точно стане вашим улюбленим. Інгредієнти для начинки обираєте свої улюблені або просто берете те, що є у холодильнику. Пропорції вказано для приготування однієї піци.

Інгредієнти для тіста:

  • 110 мл води;
  • 220 г борошна;
  • 0,5 ч. л солі;
  • 0,5 ч. л цукру;
  • 1 ч. л сухих дріжджів;
  • 3 ч. л олії.

Піца, фото pxhere
Піца, фото pxhere

Інгредієнти для соусу:

  • томати у власному соку;
  • готовий томатний соус з базиліком або томатна паста - 2 ст л;
  • сушений базилік - 1 ч. л;
  • 1 ст. л. води;
  • 1 ч. л олії;
  • сіль та перець на смак.

Приготування:

В окремій посудині з'єднайте всі сухі компоненти, далі додайте воду, олію і замішайте тісто. Врахуйте, що в процесі замішування тіста може знадобитися трішки більше борошна. Водночас дуже важливо не переборщити з водою, щоб тісто було не липким.

Піца, фото pexels
Піца, фото pexels

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тісто вимішувати потрібно орієнтовно протягом 10 хв до зникнення липкості. Після цього накрийте його харчовою плівкою та поставте в холодильник приблизно на 2 години або трішки довше.

Далі застеліть деко пергаментом та змастіть його невеликою кількістю олії. Викладіть тонко розкачане тісто, загорніть краї й добре закріпіть. Тепер далі додайте соус і начинку.

Випікайте піцу протягом 20-25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці поки краї не стануть рум'яними. За 5 хв до кінця посипаємо піцу сиром. Після приготування нехай трохи остигне.

Піца, фото pxhere
Піца, фото pxhere

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль