Хто не любить посмакувати гарячим та ароматним какао, а особливо у холодну пору року. На щастя, для цього не потрібно йти до кав'ярні, адже цей смачний напій можна з легкістю приготувати вдома.

Щоправда, важливо дотримуватися простих правил його приготування та вказаних пропорцій - і ароматний напій, приготований на вашій власній кухні, неабияк потішить своїм смаком.

Інгредієнти:

  • 1,5 столової ложки звичайного какао-порошку без цукру та інших добавок;
  • 0,5 літра молока;
  • 1,5 столової ложки цукрового піску.

Приготування какао, скріншот з відео
Приготування какао, скріншот з відео

Приготування:

Молоко перелийте в маленьку каструльку і поставте на газ, а какао з цукром змішайте у зручній посудині. Коли молоко нагріється і на поверхні з'являться бульбашки, зачерпніть трохи рідини й додайте її до сухої суміші.

Дуже важливо при цьому не припиняти помішувати, поки не утвориться однорідна шоколадна маса без грудок. Далі тонким струменем влийте масу в каструлю з молоком, що закипає.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

При цьому варто безперервно помішувати напій. Таким же чином, помішуючи, дайте какао застигнути кілька хвилин. А вже після цього можете сміливо знімати його з вогню і розливати по чашках.

Приготування какао, скріншот з відео
Приготування какао, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль