Поки що в Україну поступово повертаються холоди, треба знати – якими методами можна зігрітися та не боятися захворіти.

У такі моменти добре допомагає варення, тому ми зараз розберемо рецепт при використанні калини. Для цього нам знадобляться всього два інгредієнти - безпосередньо сама калина (у кількості 1220 грамів) і 820 грам цукру.

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Початок приготування полягає в тому, що вам потрібно дуже ретельно помити калину та очистити її від плодоніжки. А потім трохи підсушити її, розклавши на папері. Коли ми пройшли ці етапи, пакуємо ягоди в пакети та відправляємо в морозилку, де вони повинні полежати протягом двох годин.

Дістаємо заморожену калину, викладаємо в посуд з товстим дном, прикриваємо її і відправляємо на маленький вогонь. Гріємо так десь 20 хвилин, щоб ягода розм'якла та випустила сік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Варення з калини, фото з відкритих джерел
Варення з калини, фото з відкритих джерел

Залишається тільки перенести вміст із ємності в друшляк, над іншою каструлею. Продавити розм'якшену калину, присипати цукром, перемішати, нагріти та кип'ятити шість хвилин. А потім розфасувати по баночках невеликого обсягу та закатати.

Нагадаємо, як зварити буряк за 10 хвилин: найшвидші способи приготування в каструлі, мікрохвильовій печі та духовці.

Раніше ми повідомляли, як правильно готувати какао: ідеальний рецепт та пропорції ароматного напою. Ідеальний рецепт та пропорції для того, щоб приготувати найсмачніший і ароматний какао-напій.

Також ми повідомляли, що піца вийде божественною до смаку: як приготувати ідеальне тісто для страви.