Запіканки - це дуже універсальна страва, яку частенько включають у раціон харчування для дітей. Готують їх з різноманітними начинками та основами, але принцип залишається одним - такі смаколики запікають у духовці.

Для тих, хто стежить за своєю фігурою, особливо сподобається рецепт сирної запіканки без борошна і цукру. Вона добре підійде як для сніданку, так і для вечері. Як загусник, який буде тримати форму, використовуємо манку.

Запіканка, скріншот з відео
Запіканка, скріншот з відео

Складові:

  • 300 г сиру
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. манки
  • 3 ст. сметани
  • цукрозамінник або мед за смаком
  • ванілін
  • родзинки (за бажанням)

Приготування:

Популярні новини зараз
Українцям приготуватися до перевірок податкової: вже попередили Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Змішуємо всі інгредієнти, крім , і перебиваємо до однорідної кремової консистенції. Родзинки попередньо заливаємо гарячою водою і даємо постояти 10-15 хвилин. Промиваємо, висушуємо рушником і додаємо в сирну масу.

Добре перемішуємо та перекладаємо у форму для запікання. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин, орієнтуємося за золотистою скоринкою.

Коли скоринка стане золотистою, вимикаємо духовку, відчиняємо трохи дверцят і залишаємо запіканку в духовці ще на 10 хвилин. Під час випікання запіканка підніметься, а потім упаде. Так і має бути.

Запіканка, скріншот з відео
Запіканка, скріншот з відео

Нагадаємо, хрумка капусточка до гарячого пюре: рецепт правильного маринування, дивіться не проковтніть вилку

Раніше ми писали, секрет молодої та ідеальної шкіри: як приготувати корисний буряковий смузі за пару хвилин на сніданок

Як повідомляв Знай.ua, морквяно-яблучні котлети на всю родину: як приготувати здоровий та смачний сніданок.