Кулінар Євген Клопотенко поділився особливим рецептом борщу, який можна презентувати навіть на святковий стіл для найвимогливіших гостей.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім того, він пропонує додати у цю страву один секретний інгредієнт. Євген Клопотенко пропонує поєднати два смаки (кислий та солодкий) в одній каструлі й приготувати український борщ з додаванням яблук.
Інгредієнти:
- 400 г свинячих реберець;
- 3-4 кисло-солодких яблука;
- 1 паковання буряково-томатної заправки для борщу (240 г);
- 3 л води;
- 1 цибуля;
- 2 моркви;
- 3-4 картоплі;
- ¼ капусти;
- 100 г сметани;
- 1 ст. л. білого консервованого хрону (або корінь);
- 3 зубчики часнику;
- сіль та перець до смаку.
Приготування
Помийте та почистіть овочі, а також розігрійте духовку до 180 градусів. Одну морквину розріжте уздовж та навпіл, цибулину також розріжте на дві частини. Викладіть овочі у форму для запікання разом із 400 г свинячих реберець, трохи посоліть. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
Тепер очистьте 3-4 картоплини та наріжте середніми кубиками. Іншу морквину натріть на тертці з великими отворами. Дрібно нашаткуйте 1/4 капустини. Дістаньте з духовки запечені овочі та м'ясо. Реберця розріжте на порційні сегменти.
Тепер потрібно зварити бульйон. Для цього у каструлю влийте 3 л води та доведіть до кипіння. Додайте запечені овочі та шматочки свинячих реберець. Розчавіть 3 очищені зубчики часнику і також вкиньте у бульйон. Варіть на середньому вогні протягом 20 хвилин.
Після цього дістаньте з бульйону запечені овочі та додайте картоплю. Через 5 хвилин вкиньте натерту моркву, а ще через 5 — нашатковану капусту. 3-4 кисло-солодких яблука помийте та наріжте середніми кубиками. Додайте їх у каструлю до борщу.
Додайте томатну заправку. Трохи перемішайте, аби розподілити її. Додайте солі та перцю на свій смак. Проваріть 5 хвилин. В окремій посудині змішайте 100 г сметани з 1 ст. л. білого консервованого хрону (або натертий свіжий хрін). Додайте сметану з хроном у каструлю до борщу, перемішайте і дайте трохи настоятися.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль