Здавалось би, що приготувати картопляне пюре досить просто, та не завжди воно виходить таким смачним, як би того хотілося. Так у чому ж справа?

Виявляється, зіпсувати картопляне пюре не так вже й складно. Адже достатньо допустити одну з трьох помилок і ваша страва буде і не смачною, і навіть не корисною.

Тому варто запам'ятати, чого категорично не можна робити під час варіння пюре, аби наступного разу картопля була смачною.

Картопляне пюре, фото zira
Картопляне пюре, фото zira

Три помилки, які допускають під час варіння картопляного пюре?

1. Не варто дрібнити картоплю для пюре. Для цієї страви краще обирати картоплини середнього розміру й варити їх цілими, не ріжучи навіть навпіл. У такому випадку картопля збереже смак і поживні речовини, а також крохмалистість, яка робить пюре кремоподібним.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери втратять до 50% виплат: у ПФУ дають лише 10 днів Коли школярі Києва повернутись за парти? У Віталія Кличка заявили про закінчення зимових канул: укриття готові Головне за ніч, 29 січня: знищення заводу "Шахедів", українці без пенсій, напад на Артема Пивоварова та перерахунок субсидій 5 жіночих імен, від яких у чоловіків "зносить дах": кому з красунь пощастило
Показати ще

2. Не перебільшуйте з водою. Для приготування картопляного пюре достатньо налити стільки води, щоб картоплю ледь покрило. Краще навіть на палець не додати. А під час варіння пара допоможе картоплі зваритися повністю.

3. Також не варто забувати про сіль та прянощі. Їх треба додавати одразу, щоб картопля мала хороший смак, а не вийшла "безбарвною" у результаті.

Картопляне пюре, фото: кадр з відео
Картопляне пюре, фото: кадр з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль