Кухарі пропонують поекспериментувати з сирниками, щоб зменшити їхню калорійність, таким чином зробивши страву дієтичною.

То ж дехто пече їх з манкою, дехто з вівсяними пластівцями, аби не додавати борошно. Спробуйте приготувати сирники з вівсяними пластівцями.

Інгредієнти:

  • 5 ст. л. вівсяних пластівців;
  • 200 гр сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. цукру;
  • сіль щіпка;
  • ванілін, кориця (за смаком та бажанням);
  • олія для смаження.

Солоні сирники, фото yasensvit
Солоні сирники, фото yasensvit

Приготування:

3 столові ложки пластівців довгого варіння додаємо в тісто, а решту залишаємо для панірування. Далі потрібно подрібнити їх у блендері, кавомолці або через м'ясорубку.

Для страви краще вибрати сухуватий сир, в міру розсипчастий, жирністю 5-9%. Сирники вийдуть особливо м'якими й ніжними, якщо протерти їх сир через металеве сито або перемолоти блендером.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 26 листопада: у вівторок Всесвіт на вашому боці Всіх чоловіків змусять встановити "Резерв+": які зміни чекають мобілізацію Потрібна повна заміна: Vodafone нагадав важливе правило для 4G Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Тепер змішайте сир, частину подрібненої вівсянки та яйце. Цукор додавати не обов'язково, адже сирники можна подати з джемом або згущеним молоком. Можна також додати трохи солі, щоб посилити смак. А також ванілін або корицю.

Вимішайте тісто до однорідного стану та дайте йому постояти протягом 10-15 хвилин для того, щоб зайва рідина ввібралася у вівсянку. Сформуйте сирники, паніруйте їх в залишках пластівців і обсмажте на розігрітій сковороді з олією.

Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko
Сирники, скріншот: Ievgen Klopotenko

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль