Дієтологи завжди наголошують, що у повноцінному раціоні обов’язково мають бути продукти, які містять як тварини, і рослинні білки.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяФахівці пояснюють, що білок є головним енергокомпонентом для функціонування людського організму. Він допомагає формувати клітини та тканини, а також підтримує в нормі роботу імунної системи та обмінні процеси в організмі.
Всі знають, що білок міститься у великій кількості у м'ясі та рибі. Проте джерел цінних речовин набагато більше і їх також варто включати до свого раціону.
П'ять незамінних джерел білка:
- Риба. Особливо цінною є дика риба, а також морепродукти, які мають ідеальний баланс білка та кислот омега-3. Це, наприклад, скумбрія, оселедець, атлантичний лосось, сардини. Рекомендується включати до свого раціону 3-4 рази на тиждень.
- Бобові. Всі види квасолі та сочевиці, а також нут та маш містять від 15 до 24 грамів білка. Їх варто включати у своє меню хоча б один раз на тиждень.
- Курячі та перепелині яйця. Вони також містять багато інших корисних поживних речовин, таких як залізо і вітамін B12. Проте яйця слід вживати у розумній кількості – 2 штуки на день.
- Молочні продукти. Сир, бринза, сир, білий йогурт є чудовими джерелами білка. Проте, наприклад, йогурт слід їсти без доданого цукру. Крім того, щоденне вживання молочних продуктів знижує ризик розвитку раку товстої кишки.
- Горіхи. Горіхи не тільки заповнюють нестачу білка в організмі, а й знижують рівень ліпопротеїнів низької щільності, а це дуже корисно для серця та кровоносних судин. Ними можна як перекушувати, так і додавати до салату, йогурту, каші або їсти у вигляді горіхової пасти з хлібом.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль