У своїх стравах українці часто використовують майонез, щоб зробити страву смачнішою. Однак надмірне його споживання може погано позначитися на організмі.

Саме тому пропонуємо вам підготувати його заміну в домашніх умовах. Цей соус ви зможете використовувати для заправки салатів, для піци або різних гарнірів. Рецептом соусу поділилися у Телеграм-каналі: "Прості рецепти".

Соус, скріншот з відео
Соус, скріншот з відео

Інгредієнти:

3 ст ложки оливкової олії
1 ст ложка лимонного соку або яблучного оцту
1 год ложка гірчиці
7 ст ложок сметани
Сіль та перець – за смаком.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Спосіб приготування:

Для початку підготуйте усі інгредієнти. Після цього змішуємо до однорідної маси масло, лимонний сік,
гірчицю, сіль, перець.

Далі додаємо сметану та добре перемішуємо. Все, соус готовий. Він ідеально підходить до всіх салатів, де потрібний майонез. Також можна намазувати на хліб або використовувати як соус для піци. Смачного!

Соус, ТК: "прості рецепти"
Соус, ТК: "прості рецепти"

Нагадаємо, чим можна замінити м'ясо: найкращі продукти , що містять багато корисного білка. Названо 5 простих продуктів, у яких також багато корисного білка, тому ними сміливо можна замінити м'ясо.

Раніше ми повідомляли, як приготувати апельсиновий пиріг з горіхами та родзинками за 25 хвилин: ідеально для веганів і тих, хто любить солодке.

Також не зайвими будуть плюшки, на які точно прилетить Карлсон балуватися: рецепт смачної та простої випічки з дитинства. Для приготування ароматних та смачних плюшок необхідно запастись рядом продуктів.