Зараз скрізь можна зустріти яскраво-жовті кульбаби – вздовж доріг, у парках, садах та на городах. Але не всі знають, що на ці квіти приємно не лише дивитись, вони ще дуже смачні та корисні.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗ кульбаб готують весняні салати, але не з самої квітки, а його листя. Вони мають безліч вітамінів та корисних властивостей, допомагають позбутися токсинів, очищають кров, відновлюють захисні сили організму. На такий вітамінний салат потрібно витратити всього декілька хвилин, але користі та задоволення він принесе дуже багато. Рецепт підказали в shuba.
Інгредієнти:
- Кульбаби 50 г
- Огірок 1 шт.
- Помідор черрі 6 шт.
- Зелена цибуля, пучок 1 шт.
- Консервована кукурудза 50 г
- Рослинна олія за смаком
- Сіль за смаком
- Чорний перець за смаком
Процес приготування, покроковий рецепт:
- Листя кульбаб добре промийте проточною водою і замочіть у холодній воді на 15-20 хвилин. Потім злийте воду та обсушіть листя. Зелену цибулю добре промийте і дрібно порубайте. Помідори вимийте та розріжте на половинки. Вимитий огірок наріжте тонкими слайсами.
- Пересипте всі інгредієнти в миску, додайте консервовану кукурудзу. Нарвіть в миску листя кульбаб, додайте масло, сіль і перець, добре перемішайте.
Раніше ми писали про те, що смак з дитинства: як приготувати горохове пюре, як зі шкільної їдальні чи садка
Як повідомляв Знай.ua, ситні пиріжки з м'ясом та зеленою цибулею: вдвічі швидше, ніж у духовці