Кулінари часто експериментують з різними продуктами, і деякі поєднання дійсно дивують. Здавалося б, що тямущого можна приготувати з яєць та лимона? Але цей простий десерт однозначно займе окреме місце у вашому серці.

Десерт виходить дуже ароматним та освіжаючим, а складається при цьому всього з 5-ти елементарних інгредієнтів, серед яких лимон та яйця – основні. На готування піде близько 20 хвилин. Кулінари радять використовувати не купований лимонний сік, а домашній. На 200 мілілітрів соку знадобиться 4-5 великих лимонів.

Лимони та яйця, кадр з відео
Лимони та яйця, кадр з відео

Інгредієнти на 2 порції:

  • Яйце куряче, велике 3 шт.
  • Лимон, сік 200 гр
  • Лимон, цедра 1 ч. л.
  • Цукор 200 г
  • Крохмаль 20 г

Процес приготування, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще
  1. Добре вимийте лимон зі щіткою та натріть цедру на дрібній тертці.
  2. Яйця вбийте в миску і всипте цукор. Збийте віночком до однорідності.
  3. Додайте крохмаль та цедру, перемішайте. Влийте сік лимона та перемішайте до однорідності.
  4. Поставте каструлю з водою на плиту, зверху поставте миску з масою. Вода повинна слабо кипіти. Постійно помішуючи, проварити до загусання близько 5 хвилин. Готовий десерт пропустіть через сито, щоб усунути шматочки цедри.

Раніше ми писали про те, як приготувати незвичайні подвійні пельмені, які здивують усіх: картопля та м'ясо – ідеальне поєднання.

Як повідомляв Знай.ua, рецепт ідеального салату з кропиви і кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете

Також портал Знай.ua писав, як приготувати перловку, з якої ви забудете про рис і гречку: простий рецепт каші з м'ясом - можна навіть на багатті.