Багато хто може не знати про таку просту і дуже смачну страву української кухні, як "мазурики" — які прийшли з Полісся та Волині.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецептом поділилася кулінарна блогерка Наталія Машика на своєму Youtube-каналі. Для приготування нам знадобиться курячий або індича фарш (500 грамів), два яйця, 40 грам вершкового масла, сир (твердий — 40 гр.), столова ложка молока, чайна ложка солі, мелений сухий перець (1/2 ч. л.) , мелений сухий часник (1/2 ч. ложки), суха цибуля (чайна ложка), панірувальні сухарі та олія для смаження.
Щоб приготувати мазурики, необхідно взяти фарш і розбити два яйця. Далі потрібно додати туди до фаршу тепле розтоплене вершкове масло, сіль, перець та інші спеції — сухий мелений часник і суху цибулю.
Натріть сир на тертці і додайте туди. Тепер все добре потрібно перемішати.
З фаршу формуйте невеликі ковбаски обов'язково вологими руками, а потім кладіть на лист, застелений фольгою. Тепер наші мазурики потрібно відправити в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.
У миску висипаємо панірувальні сухарі - цей процес вже знайомий кожному. Залишається тільки запанувати кожну ковбаску панірувальними сухарями і викласти їх уже на розігріту сковороду з олією.
Смажте мазурики на середньому вогні до золотистого кольору з усіх боків.
Готові мазурики можна викласти на паперову серветку, щоб вони вбрали зайвий жир.
Нагадаємо, рецепт шашлику по-грузинськи, в якому можна забути, що таке маринад: тільки м'ясо, сіль та перець
Як повідомляв "Знай.ua", поживний хумус з квасолі буквально за пару хвилин: найекономніший рецепт
Знай.ua писав, простий рецепт печінкових оладок: нагодуйте всю родину і вдадуться за добавкою