Хачапурі є стравою грузинської кухні, але українці від нього теж без розуму. Технологія приготування не така вже й проста, якщо говорити про хачапурі по-аджарськи, проте лінивіший варіант можна приготувати самостійно.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ домашніх умовах також можна приготувати смачну страву, при цьому знадобиться тільки сковорода, ніякої духовки та складних процесів. Цей рецепт хачапурі на основі кисломолочного сиру та твердого сиру, але можна використовувати і сулугуні, все залежить від ваших вподобань.
Які інгредієнти знадобляться:
- 500 гр сиру;
- 5 курячих яєць;
- 1 пучок кропу;
- 150 гр твердого сыру;
- 80 гр пшеничного борошна;
- дрібка солі.
Як приготувати хачапурі:
У глибокій мисці змішати сир, яйця та сіль, додати дрібно нарізану зелень. Туди ж викласти борошно та тертий сир, перемішати.
Розділити тісто на 5 рівних частин. Нагріти сковороду і, не наливаючи олію, викласти "млинець" із тіста. Накрити кришкою, почекати 5 хвилин, поки низ хачапурі підсмажиться.
Потім перевернути його та до готовності обсмажити з іншого боку. Таку процедуру провести з усім тестом, подавати хачапурі до гарячого столу.
Раніше ми писали про те, як приготувати ідеальні котлетки з Волині – мазурики, які складуть конкуренцію вашим фаворитам: простий рецепт
Як повідомляв Знай.ua, окіст, карбонат чи шийку - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки
Також портал Знай.ua писав, що молоко, батон, бульйон та українську страву готове: рецепт "Начинки" на всі випадки життя від зірки "Лисапетного батальйону"