Серед різноманітності круп кускус дуже недооцінюють. Він багатий на вітамін В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням. При цьому кускус дуже просто готується, а як гарнір підходить до багатьох продуктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНе всім до смаку звичайний кускус із сіллю, але рецепт можна з легкістю урізноманітнити, додавши горошок та м'яту. Каша підійде до улюбленого салату чи м'яса.
Інгредієнти:
- Кускус 200 гр
- Заморожений зелений горошок 1/2 склянки
- М'ята 1/2 склянки
- Оливкова олія 2 ст. л.
- Лимон, сік 1/2 шт.
- Лимон, цедра 1/2 шт.
- Сіль за смаком
- Перець червоний мелений за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
- Окріп 2 склянки
Як приготувати:
- Покладіть кускус і горох у велику миску і додайте 1.5 склянки окропу. Перемішайте, потім накрийте поліетиленовою плівкою. Відставте запарюватись на 5 хвилин.
- Відкрийте миску, розпушіть вилкою і відставте охолоджуватися приблизно на 10 хвилин.
- Додайте м'яту, оливкову олію, лимонну цедру та лимонний сік, 1 чайну ложку солі та мелений перець. Приправте додатково сіллю та перцем, якщо потрібно. Посипте червоним перцем.
Раніше ми писали про те, як приготувати хачапурі на сковороді буквально за 15 хвилин: лінивий варіант для тих, хто не хоче морочитися з готуванням
Як повідомляв Знай.ua, ідеальні ліниві вареники, без яких сніданок буде не таким: рецепт Євгена Клопотенка
Також портал Знай.ua писав, що цей запах вам точно снився: легендарний рецепт пиріжків з цибулею і яйцем, картоплею, вишнею - як у бабусі