Кабачковий сезон відкривається наприкінці травня та триває до кінця вересня. Саме в цей період ви можете купити овоч у високій якості та приготувати всілякі страви. А одним із найпопулярніших є саме смажені кабачки в паніровці.

Це проста, але в той же час неймовірно смачна страва, яка не вимагає зусиль і часу на готування. Смажені кабачки можна поєднувати з будь-якими іншими продуктами, а також зробити пікантний соус з часнику, майонезу або сметани.

Смажені кабачки, кадр з відео
Смажені кабачки, кадр з відео

Інгредієнти:

  • кабачки – 1 кг
  • яйця – 2 шт
  • оливкова олія – 3 ст. л.
  • борошно – 2 ст. л.
  • панірувальні сухарі – 2 ст. л.
  • сметана - 150 гр
  • чорний мелений перець - за смаком
  • сіль за смаком

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Помийте кабачки і наріжте тонкими скибочками. На борошно додайте спеції і перемішайте. Яйце збийте віночком до однорідності.

Тепер кожен шматочок кабачка зануріть у борошно, вмочіть у яйце, а потім у панірувальні сухарі. Смажте кожен шматочок на розігрітій з оливковою олією сковороді. Обсмажити потрібно з боків до золотистості.

Після смаження перекладіть кабачки на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб він увібрав зайвий жир. За бажанням можна зробити соус із подрібненого часнику, сметани або майонезу зі спеціями.

Раніше ми писали про те, як приготувати фрикадельки в картопляних човниках: ідеальна вечеря, яку оцінять близькі

Як повідомляв Знай.ua, смачно пальчики оближеш: сирна галета з полуницею

Також портал Знай.ua писав, що ароматна дріжджова медовуха, після якої не болить голова: стародавній рецепт, який ви точно хотіли знайти