Пісний плов виходить нічим не гірше звичайного з м'ясом. І для багатьох, безперечно, цей рецепт стане улюбленим, а страва часто буде на обідньому столі.

Простим рецептом пісного плову зі стручковою квасолею ділиться телеграм-канал "Кулінарія".

Інгредієнти:

  • рослинна олія;
  • морква велика – 1 шт.;
  • цибулина велика – 1 шт.;
  • стручкова квасоля – 200 г;
  • рис – 300 г;
  • спеції для плову, сіль, перець, зіра ⠀

Пісний плов, кадр з відео
Пісний плов, кадр з відео

Приготування: ⠀

Популярні новини зараз
Коли скасують графіки відключення світла: хто та як формував черги Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Показати ще

Моркву нарізаємо брусочками, а цибулю півкільцями. На олії обсмажуємо спочатку моркву, потім додаємо цибулю і стручкову квасолю. Тепер обсмажуємо овочі до м'якості і додаємо сіль, перець та спеції, наприклад, зіру.

Для приготування страв можна використовувати спеціальні спеції для плову. Склад: паприка, куркума, барбарис, зіра. Овочі зі спеціями перемішуємо, зверху викладаємо добре промитий рис та рівномірно розподіляємо. Перемішувати його не потрібно.

Далі заливаємо водою, щоб вода була приблизно на 2 см вище за рис. Вставляємо пару зубчиків часнику та накриваємо кришкою. Готуємо на маленькому вогні 20 хвилин під кришкою. Потім вимикаємо вогонь, даємо постояти рису 10 хвилин і подаємо до столу.

Пісний плов, кадр з відео
Пісний плов, кадр з відео

Нагадаємо про спагетті з кабачків буквально за 15 хвилин: ідеальна низькокалорійна страва для літньої вечері.

Раніше ми повідомляли про "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним.

Також не зайвим буде смачний полуничний лікер, який підкорить всіх: пити його - суцільне задоволення.