Мармелад — люблять багато ласунчиків, особливо діти. Їх приваблює не лише смак ласощів, а й гарний колір.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДомашній мармелад з натуральних ягід вийде не лише смачним, яскравим та красивим, але й корисним. Адже в нього не слід додавати барвники, ароматизатори та стабілізатори, які надміру містяться в магазинному мармеладі. А готується він швидко.
Інгредієнти
Полуниця – 400 грамів, цукор – 100 грамів, сік лимонний – 1 столова ложка, агар-агар – 1 столова ложка, стружка кокосова – за смаком.
Приготування
Полуницю перебрати і промити, дати стекти зайвій воді. Можна викласти полуницю на паперовий рушник.
Скласти підготовлену полуницю в чашу блендера. Додати сік лимона, також можна додати цедру лимона або апельсина. Збити блендером до однорідного пюре.
Перелити полуничне пюре у сотейник з товстим дном. Додати порцію цукру, але небагато, щоб мармелад не вийшов пухким. Далі додати агар-агар.
Перемішати масу і прогріти на повільному вогні, постійно помішуючи. Коли полуничне пюре закипить, його треба проварити на вогні ще 2-3 хвилини.
Перелити гарячу масу в силіконову форму і залишити на 4-5 годин до повного застигання. Після цього поставити у холодильник.
Готовий мармелад розрізати на квадратні або прямокутні шматочки і за бажанням обваляти в кокосовій стружці.
Нагадаємо, ми писали, що соковиті ліниві голубці в соусі, які виходять у всіх: на готування піде мінімум сил і часу.
Як повідомляв "Знай.ua" оцінять навіть м'ясоїди: рецепт пісного плову з розсипчастим рисом, який завжди виходить.
Також "Знай.ua" інформував, спагеті з кабачків буквально за 15 хвилин: ідеальна низькокалорійна страва для літньої вечері