Безумовно, їсти черешню просто з миски - це дуже смачно, але з цього літнього смаколика можна ще приготувати неймовірний соус, яким ви насолоджуватиметеся не один день.

Варто поквапитися, тому що сезон черешні не такий вже й довгий, а соус потрібно встигнути приготувати. Процеси максимально прості та не займуть багато часу. Сам соус із черешні добре поєднується зі смаженим м'ясом, печінковим паштетом або сирною тарілкою, якщо раптом захочете провести вечір у компанії друзів та з келихом вина.

Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube
Черешня на ринку. Фото кадр з Youtube

Інгредієнти для соусу:

  • Черешня 400 г
  • Цукор 100 г
  • Оцет винний 50 мл
  • Корінь імбиру свіжий 50 г
  • Червоний перець чилі 1 шт.
  • Кориця, палички 1 шт.
  • Перець запашний, горошок 10 шт.

Як приготувати, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще
  1. Ягоди промити, розрізати на половинки, очистити від кісточок. Чилі почистити від насіння, нарізати півкільцями. Імбир почистити, натерти на дрібну тертку.
  2. У сотейнику поєднати черешню, цукор, імбир, оцет, довести до кипіння і варити 15 хвилин на малому вогні. Знімати пінку.
  3. Додати чилі, паличку кориці та горошини перцю. Проварити ще 5-7 хвилин на мінімальному вогні, помішуючи ложкою. Готовий соус остудити, перекласти в контейнер та тримати у холодильнику.

Раніше ми писали про те, як приготувати цибульні котлети з найпростіших інгредієнтів: анітрохи не гірше за м'ясні і обійдуться вдвічі дешевше

Як повідомляв Знай.ua, рецепт ідеальних пиріжків з картоплею з бабусиного дитинства: згадати і насолодитися цим смаком може не кожен

Також портал Знай.ua писав, освіжаючий лимонад із кубиками замороженого чаю: цей рецепт стане порятунком у літню спеку.