Квас - це витончений напій, що перевершує смак магазинного варіанта. Влітку, коли бажаєш освіжитись, ти можеш легко приготувати свій квас, навіть без використання хліба.

Цей рецепт дозволяє зробити насичений напій лише за три години і його основою буде ароматний цикорій.

Квас на чорному хлібі, фото з вільних джерел
Квас на чорному хлібі, фото з вільних джерел

Отже, для приготування квасу нам знадобляться наступні інгредієнти: 1,4 літра теплої кип'яченої води, 1,5-2 столові ложки цикорію, 4-6 столових ложок цукру (за смаком), 0,5 чайної ложки лимонної кислоти, 0,5 чайної ложки сухих дріжджів.

Тепер перейдемо безпосередньо до процесу приготування квасу:

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися
Показати ще
  1. У теплу, але не гарячу, кип'ячену воду додайте цикорій, цукор, лимонну кислоту та сухі дріжджі.
  2. Уважно перемішайте всі інгредієнти, забезпечуючи їхнє рівномірне змішування.
  3. Перелийте суміш у півторалітрову пластикову пляшку і щільно закрийте кришкою.
  4. Розмістіть пляшку в теплому місці протягом 3-6 годин, залежно від того, наскільки тепло в приміщенні. Не забувайте періодично збовтати пляшку для забезпечення процесу ферментації.
  5. Коли пляшка стане пружною, а напій насиченим газом квас готовий для переміщення в холодильник для повного охолодження.

Квас, як із жовтої бочки. Фото: Знай.ua
Квас, як із жовтої бочки. Фото: Знай.ua

Зроблений власноруч квас виявиться освіжаючим і смачним напоєм, за допомогою якого можна буде насолоджуватися жаркими літніми вечорами. Головне не забудьте поділитися цим рецептом з рідними та друзями, щоб і вони могли насолоджуватися цим неперевершеним смаком.

Нагадаємо, шалено смачний салат із кабачків у банках: сім'я буде дякувати вам цілу зиму

Як повідомляв "Знай.uа", варення з липи, яке закрутить голову своїм ароматом і смаком: як приготувати корисні ласощі

Знай.uа писав, рецепт пряного соусу з черешні, який чудово поєднується з м'ясом і сиром: встигніть, поки сезон не закінчився