Після рясних опадів у лісі з'являються гриби і починається сезон їхнього збирання. У такий період виникають випадки отруєння грибами.

У Держпродспоживслужбі розповіли, як запобігти отруєнню грибами.

Гриби, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Гриби, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Щоб не отруїтися, потрібно запам'ятати кілька простих і ефективних правил. Тому, якщо ви не впевнені в тому, що гриб їстівний, то краще не збирайте його. Пам'ятайте, що збирати гриби можна тільки в екологічно чистих місцях, тому що вони накопичують у собі всі шкідливі та радіаційні речовини з повітря, землі та води.

У жодному разі не пробуйте на смак сирі гриби. Також не можна збирати старі чи перезрілі гриби, тому що можуть бути отруйними. Не збирайте гриби у спеку, найкращий час – ранок. Також дотримуйтесь правил приготування, зберігання та консервування грибів, щоб уникнути отруєння.
Не можна купувати гриби у незнайомих продавців та на стихійних ринках. Якщо у вас виникла підозра на отруєння грибами, негайно зверніться за допомогою до сімейного лікаря або викличте швидку медичну допомогу.

Нагадаємо, що ви їли молоду кукурудзу неправильно: прості рецепти та правила вживання літньої смакоти.

Раніше ми повідомляли, що скільки не роби – завжди мало: рецепт фаршированих бубликів, які обожнювали наші бабусі. Щоб канапе не падали, можна посадити їх на дерев'яну шпажку.

Також не зайвим буде знання про те, що в жодному разі не робіть це з ягодами при заморожуванні: помилки багатьох господарок псують запаси на зиму.