Сезон малини починається в липні і триває до осені, тому у господинь є час зробити смачну консервацію на зиму та засушити малинове листя. Вони приносять величезну користь.

Листя малинового чагарника чудово допомагає при застуді, а також бореться з інфекціями і виводить шлаки з організму. З цього зазвичай готують цілющі чаї, а сама заготівля може довго зберігатися у закритій банці.

Вирощування малини, фото: Знай.ua
Вирощування малини, фото: Знай.ua

В першу чергу такий чай стане в нагоді, якщо ви відчуваєте головний біль або в критичні дні, він має заспокійливу і жарознижувальну властивість. Крім того, це джерело вітамінів та мікроелементів - магнію, йоду, фтору, фолієвої кислоти, вітамінів С, Е, К та антиоксидантів.

Ще наші бабусі робили відвари з листя малини, бо це відмінний відхаркувальний засіб, який знімає запалення верхніх дихальних шляхів. Однак протипоказання теж є: не рекомендується пити такі відвари вагітним, алергікам і хворим на гастрит, виразку шлунку, панкреатит.

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Застуда. Фото: скрін youtube
Застуда. Фото: скрін youtube

Для заготівлі листя краще збирати в сухий сонячний день, коли спаде роса і далеко від дороги чи міста. Воно має бути щільним та без ознак хвороб. Не мийте його перед сушінням, залиште в тіні без сонця.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ризик може спровокувати важке отруєння: коли улюблена каша може перетворитися на отруту