Влітку руки так і тягнуться до освіжаючих напоїв, адже тільки вони здатні вгамувати спрагу і охолодити в спеку. Морс - саме один із найпопулярніших.

Багато хто плутає морс з компотом, але між ними велика різниця. Перший заготовляють про запас, а другий варять зі свіжих ягід і так, щоб одразу випити. Більше того, правильно приготовлені морси містять більше вітамінів, ніж компоти.

Чорна смородина, скріншот: YouTube
Чорна смородина, скріншот: YouTube

Використовувати можна будь-які ягоди, але саме смородина надає насичений смак, апетитний колір та заряджає корисними вітамінами. Цей напій дуже сподобається і дітям, і дорослим. Готується максимально просто та всього з 4 інгредієнтів.

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз
Чи підуть на фронт усі, хто "оновився": у Міноборони відповіли Українцям допоможуть з оплатою комуналки – гроші платитимуть щомісяця, але є умова Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги Жителів багатоквартирних будинків приголомшили тарифним "сюрпризом": послуга подорожчала одразу на 100%
Показати ще
  • смородина – 500 г;
  • вода – 1.5 л;
  • цукор – 80 г;
  • м'ята – за смаком.

Як приготувати смородиновий морс:

  1. Промийте та переберіть смородину. Ягоди викладіть у сотейник, розімніть їх.
  2. До ягід додайте цукор. Залийте масу окропом і варіть на повільному вогні до появи бульбашок.
  3. Ягоди пропустіть через сито. Залишається лише розлити по красивих пляшечках і охолодити, виходить дуже смачно. Перед подачею можна додатково додати лід та трубочку.

Морс із чорної смородини, фото lifehacker
Морс із чорної смородини, фото lifehacker

Раніше ми писали про те, що інші способи більше не визнаєте: рецепт хрустких консервованих огірків із гірчицею на зиму

Як повідомляв Знай.ua, все обов'язково попросять рецепт: несолодкий сирний турецький пиріг берек, який любив сам Сулейман

Також портал Знай.ua писав, що хруст буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами