Заготівлі максимально спрощують процес приготування кулинарам, чи то заправка для борщу, соуси або консервовані овочі. Взимку залишається лише дістати необхідну баночку та відкрити, проте влітку для цього потрібно попрацювати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМало хто знає, але виноградне листя для долми теж можна заготовити на зиму. У банках воно може простояти близько року, а для розсолу потрібна лише вода та сіль. Перед приготуванням взимку потрібно трохи їх промити.
Кулинарам рекомендують обирати молоде листя, без грубих прожилок.
Інгредієнти на 6 банок 500 мл:
- Вода 2 л
- Сіль кам'яна 2 ст. л.
- Листя виноградне 3 кг
Як приготувати:
- Листя помийте, відберіть молоде, без жорстких прожилок, а стебла обріжте. Банки простерилізуйте, прокип'ятіть кришки 5-7 хвилин. Складіть по п’ять-шість листків один на один окремими стовпчиками.
- Закип'ятіть воду в каструлі, додаючи, як тільки заїкпити на кожен літр 1 столову ложку солі.
- Занурюйте на кілька секунд у цей солоний окріп кожну стопку листя і одразу складайте в банки і закатайте. Воду можна доливати, адже вона википає, не забуваючи додавати і сіль. Якщо в банках помітили небагато води, можна додати кілька столових ложок цього розсолу.
Раніше ми писали про те, що хрускіт буде чути за кілометр, а смак - зведе з розуму: рецепт квашеної капусти з 2 секретними інгредієнтами
Як повідомляв Знай.ua, гріх не приготувати, коли є свіжа зелень: рецепт смачних кексів із зеленою цибулею в духовці
Також портал Знай.ua писав, що не робіть цього, якщо не хочете отруїтися: заборонені дії з грибами, які врятують життя