Смачні ягоди чорниці починають дозрівати вже в липні, а завершують сезон на початку вересня, тому зараз саме час приготувати неймовірну наливку.

Зазвичай такі наливки готують із горілкою чи спиртом, але цей рецепт не вимагає додавання алкогольного компонента. Для бродіння достатньо пюрованих ягід, цукру та невеликої кількості води. Виходить дуже смачно, а головне - просто і своїми руками.

Чорниця, фото malinaparadise
Чорниця, фото malinaparadise

Інгредієнти:

  • Чорниця 1.5 кг
  • Цукор 500 г
  • Вода 300 мл

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 20-26 травня для всіх знаків Зодіаку: конфлікт Водоліїв, маскування Терезів та шанс Близнят Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші
Показати ще

Чорницю мити не потрібно. Переберіть ягоди і пюрируйте блендером або маточкою. Перекладіть ягідне пюре в банку відповідного розміру, додайте цукор та воду, перемішайте все. Шию банки накрийте марлею і залиште на 3-4 дні в темному місці при температурі 18-25 градусів. Не забувайте щодня перемішувати.

Як тільки з'являться ознаки бродіння, встановіть медичну рукавичку з дірочкою в одному пальці замість марлі та залиште в темному місці на 30-50 діб.

Після завершення процесу бродіння процідіть наливку через кілька шарів марлі з ватою. Чорничну наливку розлийте по пляшках і закупоріть. Залишіть витримку на 2-3 місяці у прохолодному темному місці.

Раніше ми писали про те, що найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів

Як повідомляв Знай.ua, такого м'яса ви точно не їли: секретний інгредієнт з ягід, який зробить смак незабутнім

Також портал Знай.ua писав, що взимку залишиться тільки відкрити баночку: як зробити заготівлю з виноградного листя для долми