Мало хто може уявити собі варення з овочів, але насправді це дуже смачно, зокрема, якщо готувати його із зелених помідорів. Це ідеальний овоч для смачних заготівель на зиму.

Про цей цікавий рецепт напевно вже знають досвідчені господині, а от початківцям буде корисно дізнатися, як закрити незвичайне варення із зелених помідорів, яке вразить всіх.

Зелені помідори, фото ogorod
Зелені помідори, фото ogorod

Інгредієнти:

  • Помідори – 1 кг;
  • Вода – 3 л;
  • Цукор - 1,2 кг;
  • Лимонна кислота – невелика кількість;
  • Цедра лимона.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати
Показати ще
  1. Помідори слід розрізати на половинки, видалити плодоніжки та насіння ложкою, потім порізати на невеликі шматочки. Покласти помідори в каструлю та залити 1 літр води. Довести до кипіння на сильному вогні і варити 10 хвилин постійно помішуючи. Після цього злити воду, заливши ще 1 л холодної води і готувати ще 10 хвилин.
  2. Відкинути помідори на друшляк, щоб злити рідину. Покласти в миску, посипати цукром, накрити кришкою і залишити на 1-2 години. Потім знову заливати 1 л води, довести до кипіння на невеликому вогні і готувати ще 10 хвилин. Зняти з вогню, охолонути, накрити кришкою і залишити в холодильнику щодня.
  3. Злити сироп, довести до кипіння на середньому вогні та варити протягом 20 хвилин. Додати помідори і перемішати, варити ще 15 хвилин на повільному вогні, після чого додати лимонну кислоту і терту цедру. Готове варення розлити в банки та законсервувати.

Нагадаємо, з таким будь-яка страва заграє новими фарбами: як законсервувати на зиму гострий перчик у банках

Раніше ми писали про те, коли гості вже на порозі: рецепт соковитих крабових паличок у клярі

Як повідомляв Знай.ua, найкращий сніданок для літнього ранку: готуємо кабачкові оладки з сиром буквально за 10 хвилин