В Україні триває сезон овочів, зокрема, кабачків. З них виходять неймовірно смачні, але водночас корисні страви.

Якщо ви встигли закрити кабачки на зиму, саме час зварити смачний крем-суп, який чудово підійде на обід чи вечерю. Незважаючи на свою легкість, він виходить досить поживним, тому голодними ви точно не залишитеся. Щоб доповнити картину, не забудьте засушити або засмажити грінки та додати свіжу зелень.

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт;
  • морква велика – 1 шт;
  • картопля – 5 шт;
  • бульйон - 2 л;
  • часник – 2-3 зубчики;
  • вершкове масло – 30 гр;
  • сіль;
  • перець;
  • сметана чи вершки;
  • грінки.

Як приготувати крем-суп з кабачків, рецепт:

Популярні новини зараз
Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій Платіжка збільшиться вдвічі: українцям приготували новий тарифний подарунок
Показати ще
  1. Кабачки помити, нарізати кубиками. Картоплю, моркву очистити, теж порізати кубиками, скласти все в каструлю і залити бульйоном. Як тільки він закипить, варити 30-40 хвилин до повної готовності овочів. Зняти із плити.
  2. Після цього додати до супу часник, сіль, перець і все перебити блендером у кремоподібну масу.
  3. При подачі додати в суп вершки або сметану, а також грінки, смажені на олії. За бажання його можна присипати дрібно порубаною зеленню.

Раніше ми писали про те, що з такою стравою будь-яка заграє новими фарбами: як законсервувати на зиму гострий перчик у банках

Як повідомляв Знай.ua, найкращий освіжаючий напій у спеку: як приготувати морс із чорної смородини всього з 4 інгредієнтів

Також портал Знай.ua писав, що взимку залишиться тільки відкрити баночку: як зробити заготівлю з виноградного листя для долми