Практично в кожній українській родині готують вареники, це одна з найпопулярніших страв. Однак, щоб ними насолодитися, потрібно добре повозитися на кухні. На щастя, є спрощений варіант на сковороді, ще й із солодкими сезонними абрикосами.

Такий десерт складається з ароматного сирного тіста та начинки з абрикосів, зовні і за смаком він дуже нагадує традиційні вареники. Рецепт досить простий, його підказали на порталі "Це смак".

Абрикоси, скріншот: YouTube
Абрикоси, скріншот: YouTube

Дуже важливо обрати стиглі фрукти з насиченим запахом і кольором, тому що від начинки залежить смак страви.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще
  • Абрикоси 8 шт.
  • Цукор 100 г
  • Яйце 2 шт.
  • Сир 70 г
  • Молоко 60 мл
  • Пшеничне борошно 100 г
  • Соняшникова олія 1 ст. л.
  • Сіль 1шт.

Як приготувати:

Відокремте білки від жовтків. Білки відправте у холодильник охолоджуватися. До жовтків додайте сир і весь цукор, крім 1 ст. л. Збийте інгредієнти блендером до однорідності.

Додайте молоко, перемішайте, всипте борошно і замісіть тісто.
Збийте охолоджені білки із сіллю до пишності. Вмішайте білкову масу в тісто.

Добре розігрійте сковороду, змащену олією. Наріжте абрикоси шматочками та посипте 1 ст. л. цукру, що залишився після приготування тіста. Вилити третину тіста на гарячу сковороду та розрівняти його. На половину тісті викладіть третину абрикосової начинки. Загорніть абрикоси іншою стороною млинця, коли тісто трохи схопиться. Обсмажуйте по хвилині з кожного боку.

Нагадаємо, ситна вечеря за 5 хвилин: салат із молодої капусти з шинкою та плавленим сиром

Раніше ми писали про те, що рецепт сочників з сиром, які тануть у роті: ви довго шукали саме їх

Як повідомляв Знай.ua, для тих, хто любить солодке на сніданок: рецепт смачного омлету з чорницею за 15 хвилин